Meet Our New Team Member, Arnold Foyen

The My Beautiful People project affords me the opportunity to connect with people from all walks of life. Through my camera, I have the privilege of forging relationships with people who enrich my life in both and small ways. Arnold is one of those people. The first time I met him was by Nørreport station, where he stood out in his beautiful green vintage jacket. Arnold will be contributing with written pieces that will make us ponder, ask question and hopefully engage.

Below is a short Bio of Who he is.

fullsizeoutput_545.jpeg

Mit navn er Arnold Foyen Tetga, alias Arnold Johnsen. Jeg er en 25-årig kandidatstuderende, bor i København og er født i Cameroun. Jeg ankom til Danmark som 10-årig og anser mig selv som et frisindet menneske, som hiver det bedste fra kulturerne omkring mig og samtidig holder fast i mine egne rødder.

Jeg har altid haft en fascination for menneskelige relationer og adfærd, hvilket jeg ser, som essentielt for at kunne forstå det samfund vi lever i. Vi har alle sammen en baggrundshistorie, som har været med til at skabe vores individualitet, og det er vores pligt som medborgere at forstå de grundforskelle vi alle besidder, for bedre at kunne forstå vores kommunitet.

Jeg valgte derfor at være en del af My Beautiful People, for at agere som brobyggeren mellem den danske kultur og afrikansk kultur, samt være med til at udbrede de mange fascinerende, lærerige og til tider traumatiske fortællinger om os selv.

Ved siden af My Beautiful People, studerer jeg Mathematical Business Economics på CBS og har et år tilbage af mine studier. Uddannelsen berører mange samfundsproblemer og giver dermed et godt indsigt i, hvordan goderne fordeles i samfundet. Jeg mener, det er op til den enkelte at sætte sig ind i de bagvedliggende samfundsmekanismer, som styrer vores daglig dag på den ene eller anden måde.

Min interesse for matematik udspringer af min nysgerrighed og stræben efter ny viden.

Det er i særdeleshed et universelt sprog, som ikke afgrænses af den atmosfære vi lever under.

Hvis jeg ikke havde valgt livet som matematiker eller økonom, så havde det måske været japanske-studier inden for mangategninger, som jeg også elskede som barn.

Forklaringen er nok, at jeg i høj grad trives under miljøer forbundet med abstrakt tænkning og ser derfor kunst som en naturlig overgang, og den interesse for kunst startede så småt via matematikken. Det kan nærmest lyde bizart, at de to professioner har noget med hinanden at gøre, men sandheden er, at de har alt med hinanden at gøre. Fra brugen af det gyldne snit i malerkunsten til de flotte proportionelle græske skulpturer fra antikken og ikke desto mindre de egyptiske pyramider med deres knivskarpe præcision, som er eksempler på, at kunst og matematik efter min mening udspringer fra samme abstrakte kerne med hver deres udvikling i diverse retninger.

Jeg drømmer således om at skabe en platform for talentfulde afrikanere samt minoritetsgrupper, som har lyst til at være en del af den afrikanske kulturbevægelse i København, og som har lyst til at udfolde sig inden for alle former for kunst og musik, med henblik på at gøre den afrikanske kulturbevægelse til almindelighed og kendt i Danmark på længere sigt. For at skabe større autoritet i det danske samfund, bliver vi først og fremmest nødt til at kreere noget for os selv, som vi kan give videre til den næste generation, så vi ikke efterlader dem tomhændede, men i stedet har noget håndgribeligt, de kan være stolte af og bygge videre på.